Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πύλου ''Το Ναυαρίνο''

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πύλου ''Το Ναυαρίνο''





Κυριακή σήμερα και ο Σύλλογος των εν Αθήναις Πυλίων γιόρτασε την Πολιούχο της Πύλου ‘’Παναγία Μυρτιδιώτισσα’’ και την επέτειο των 190 χρόνων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.Στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Πλάκα, συναντήθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, παρακολούθησαν την Δοξολογία και στο τέλος έγινε αρτοκλασία.


Μετά  το πέρας της Δοξολογίας έγινε δεξίωση στο παρακείμενο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ όπου προσφέρθηκε καφές και αναψυκτικά.


Κατά την διάρκεια της δεξίωσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Συλλόγου στις δύο αξιοσημείωτες και σημαντικές δράσεις του καλοκαιριού, στην μετακομιδή δηλαδή των οστών του Κωστή Τσικλητήρα και στον εορτασμό των 190 χρόνων από την Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Η κυρία Μπούνα Έφη σαν κεντρική ομιλήτρια, αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις ανάγκες για την αγιογράφηση των δυο εικόνων της Εκκλησίας Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Κάστρο.
Ο Αντιναύαρχος κ. Αγγελόπουλος Πελοπίδας αναφέρθηκε περιληπτικά στο θέμα ‘’μετακομιδή οστών Κωστή Τσικλητήρα’’
Και τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ντοκιμαντέρ του Αρχιτέκτονα Ηλία Καλδή που θέμα είχε τις διήμερες εκδηλώσεις εορτασμού για τα 190 χρόνια από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Το ντοκιμαντερ είχε δώδεκα ενότητες του εορτασμού, ξάφνιασε και άφησε καλές εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου