Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η Πίτα των Πυλίων

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος των Πυλίων ‘’ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ’’ Ανακοίνωσε το παραδοσιακό κόψιμο της πίτας να συνδυαστεί φέτος με την επίσκεψη πρώτα στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ που βρίσκεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, στην οδό ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ αρ. 7, στο κέντρο της Αθήνας.Η επίσκεψη στο Μουσείο θα γίνει στις 28 Ιανουάριου 2018, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και η συνάντησή ορίστηκε να είναι στην είσοδο του Μουσείου στις 10:45' το πρωί. Η ξενάγηση στο Μουσείο θα γίνει από τις 11:00' π.μ. έως τις 12:00' το μεσημέρι, σε ένα ή δυο γκρουπ που θα
αποτελέσουμε οι Πύλιοι συμπατριώτες. Το κόστος εισόδου και ξενάγησης θα είναι 5,00 € κατά άτομο.
Στη συνέχεια, θα κοπεί η πίτα στο
παρακείμενο καφέ - εστιατόριο BLACK DUCK επί της οδού Χρήστου Λαδά αρ. 9 όπου, με είσοδο 5,00 €.

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΟΥ «ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ»
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 13 - 106 77 ΑΘΗΝΑ
Έπαινος Ακαδημίας Αθηνών
Αθήνα 21 Δεκεμβρίου 2017 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί Συμπατριώτες, Μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,
το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή για όλους μας.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
το Διοικητικό Συμβούλιο προσφέροντας πάντα το καλύτερο για τα Μέλη του, σας καλεί αυτή τη φορά να επισκεφθούμε μαζί το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ που βρίσκεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, στην οδό ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ αρ. 7, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί θα ξεναγηθούμε στις αίθουσες του Μουσείου που αποτέλεσαν το πρώτο παλάτι του πρώτου Βασιλικού ζεύγους της ελεύθερης Ελλάδας, του Βασιλέως ΟΘΩΝΟΣ Α' και της Βασιλίσσης ΑΜΑΛΙΑΣ από το έτος 1836 έως το 1843.
Η επίσκεψη στο Μουσείο θα γίνει στις 28 Ιανουάριου 2018, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και η συνάντησή μας ορίστηκε να είναι στην είσοδο του Μουσείου στις 10:45' το πρωί. Η ξενάγηση στο Μουσείο θα γίνει από τις 11:00' π.μ. έως τις 12:00' το με0σημέρι, σε ένα ή δυο γκρουπ που θα αποτελέσουμε οι Πύλιοι συμπατριώτες. Το κόστος εισόδου και ξενάγησης θα είναι 5,00 € κατά άτομο.
Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο παρακείμενο καφέ - εστιατόριο BLACK DUCK επί της οδού Χρήστου Λαδά αρ. 9 όπου, με κόστος 5,00 € κατά άτομο, θα απολαύσουμε τον καφέ και τα αναψυκτικά μας και θα κάνουμε την κοπή της ΠΙΤΑΣ του Συλλόγου μας για το
έτος 2018 σε πνεύμα εορταστικό, χαρούμενο, πατριωτικό.
Σας καλούμε λοιπόν όλους να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα την ξενάγηση.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την αθρόα συμμετοχή σας στο κάλεσμα του Συλλόγου μας για την κάλυψη του κόστους της Αγιογράφησης της εικόνας του Αποστόλου Πέτρου στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο φρούριο της Πύλου και αυτό για τους εξής λόγους:
Πρώτον, διότι η οικογένεια της κας ΑΝΝΑΣ ΠΟΠΟΡΗ - ΣΑΜΑΡΑ και του συζύγου της ΠΕΤΡΟΥ προσέφερε όλο το ποσό για την Αγιογράφηση της εικόνας του Αποστόλου Πέτρου (περίπου 1.500 €) και γι' αυτό τους συγχαίρουμε δημοσίως.
Δεύτερον, διότι τα χρήματα των άλλων Πυλίων συμπατριωτών της Αθήνας που συγκεντρώθηκαν για το σκοπό αυτό έφτασαν το ποσό των 1.500 €, ποσό που υπερκαλύπτει το κόστος της Αγιογράφησης και της άλλης εικόνας του Αποστόλου Παύλου. Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ θερμά.
Δεδομένου ότι έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό γύρω στα 800 €, για τον ίδιο σκοπό στην Πύλο, θα διαθέσουμε ένα μέρος των χρημάτων που συγκεντρώσαμε για την εικόνα του Αποστόλου Παύλου και το υπερβάλλον - σε συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Αρχές της Πύλου - θα διατεθεί για την κάλυψη κάποιας άλλης Αγιογράφησης.
Αφού σας ευχαριστήσουμε και πάλι, σας παραθέτουμε, με αλφαβητική σειρά, τα ονοματεπώνυμα των Μελών του Συλλόγου που προσέφεραν για την Αγιογράφηση:

ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΒΟΥΛΑ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΑΛΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΑΛΔΗΣ ΝΙΚ. & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ & ΤΖΕΝΗ
ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΜΑΡΗ ΕΛΣΑ
ΜΙΣΥΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΑΛΟΔΗΜΑ ΕΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ
ΠΟΛΛΑΛΗ ΠΟΤΑ
ΠΥΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΟΙΚΟΓ.)
ΠΥΛΙΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΠΥΛΙΩΤΗ ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΝΑ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ - ΜΑΡΕΤΗ ΚΩΝΣΤ.
ΣΕΡΕΝΕ -ΤΣΟΥΡΟΥΚΙΔΟΥ ΙΩΑΝ.
ΣΕΡΕΝΕ ΔΡΟΥΓΚΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΕΡΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΣΙΚΑΛΙΑΣ AP. & ΣΚΟΤΑΔΗ ΕΛ.
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ KAITH
ΤΖΑΛΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΖΑΛΑΛΗ - ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ ΒΟΥΛΑ
ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΑΜΑΛΙΑ
ΧΑΡΑΜΑΡΑ ΒΟΥΛΑ

Σας χαιρετούμε και σας περιμένουμε στην εκδήλωσή μας
ο Πρόεδρος
Μυσιρλής Δημ
2102526396

Ο Γραμματέας
Πυλιώτης Παν
2109634054                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου